runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Snežienky a machri 2017

  • Vytvoril: Richard Balogh
  • Dátum: 29.03.2017 15:31:41

Víkendové 8. kolo oblastného rebríčka sa uskutočnilo v malebnom prostredí rakúskeho kúpeľného mestečka Bad Deutsch-Altenburg, ležiacom asi 20km od juhozápadne od Bratislavy.

Organizátori z ŠK Sandberg spojili svoje sily s novým klubom OL Carnuntum, ktorý založila domáca obyvateľka Ľubka Hujsová. Cennými radami a skúsenosťami poslúžil aj Gottfried Tobler, dlhoročný pretekár a organizátor pretekov v tejto oblasti Rakúska.

Štart štafiet

Na dopoludňajší šprint sa prihlásilo spolu 421 pretekárov zo Slovenska i Rakúska. Staviteľ tratí Rado Jonáš ponúkol pretekárom pestrý mix namiešaný z lúčno-lesnatej kopcovitej časti nad obcou v okolí stredovekej baziliky z 11. storočia. Stredná časť trate viedla obcou a ponúkala výber postupov rôznymi zákutiami a uličkami. Posledná, záverečná časť viedla pod korunami mohutných stromov v miestnom parku. Vyhlásenie výsledkov na bývalom miestnom futbalovom ihrisku sa pretiahlo, pretože rakúska oblasť je rozdelená na Niederostterreich a Wien, pričom každá z oblastí má rozdielne súťažné kategórie a každú z nich bolo potrebné vyhlásiť osobitne. Napriek týmto rozdielom sme vyhlásili spoločného víťaza hlavných kategórii všetkých troch súťažných oblastí - stali sa nimi David Schneider (HSV OL Wiener Neustad) a Anna Simkovics (OLC Wienerwald). Škoda, že toto víťazstvo odmenené veľkým pohárom starostu obce, Dr. Hansa Wallowitscha sa nepodarilo vybojovať niektorému nášmu pretekárovi.

IMG_9854

Popoludňajší program pokračoval šprintovými štafetami, trate postavil Marek Urban. Na žiadosť rakúskych partnerov sme ich vypísali v pre nás netradičnom formáte, bežali trojčlenné družstvá v zložení M-W-M. Takéto zloženie celkom dobre odzrkadľuje reálne zloženie členov v kluboch a tak sa na naše prekvapenie napokon nazbieralo až 108 tímov a nám neostalo nič iné, len dotlačiť ešte zopár štartových čísel naviac. Štafety viedli rovnakým terénom a tiež zaviedli pretekárov na kopec nad obcou, čo niektorých celkom slušne vyčerpalo. Záverečná slučka po verejnej kontrole zaplietla hlavu mnohým, takisto ako relatívne hustá koncentrácia kontrol. Pomerne veľa pretekárov nestihlo kontrolovať kódy kontrol, razili nesprávnu a tak skončili mimo hodnotenia. Nám, ako organizátorom priniesli tieto preteky mnoho nových podnetov a skúseností, časť z nich nájdete v protokole. Veríme, že aj pretekárom priniesli pekný športový zážitok a že spolupráca s miestnymi klubmi bude pokračovať aj naďalej.

Linky:

comments powered by Disqus