runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Pozvánka na Svetový deň orientačného behu – pokus o zápis do Guinnessovej knihy rekordov

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 07.05.2016 13:45:25

Slovenský zväz orientačných športov Vás 11.5.2016 pozýva na športovú udalosť určenú pre širokú verejnosť vo všetkých vekových kategóriách. Cieľom akcie je zápis do Guinnessovej knihy rekordov a svojou účasťou môžete prispieť aj vy. Aktuálny rekord z roku 2003 je 207 979 mladých bežcov zo Švajčiarska. Pomôžte nám tento starý rekord prekonať, spolu to zvládneme.

Do tohto celosvetového projektu je zapojených až 1 751 miest z celého sveta. Na Slovensku sa budú počítať účastníci v 5 mestách - Bratislava, Nitra, Martin, Banská Bystrica a Košice. V doobedňajších hodinách sa zapoja študenti v rámci krajského kola základných a stredných škôl v orientačnom behu a od 12:00 do 17:00 je vstup voľný pre verejnosť. Každý účastník dostane v cieli pamätný diplom. Okrem jednoduchej trate, vhodnej aj pre rodičov s deťmi,bude pripravený labyrint. Ten preverí nielen rýchle nohy, ale aj bystrú hlavu.

Prijmi výzvu a príď si s nami zašportovať /zabehať/...

Informácie: www.orientacnybeh.sk ,  www.orienteering.sk

Medzinárodná stránka zastrešujúca Svetový deň orientačného behu s interaktívnou mapou znázorňujúcou zapojené miesta: http://worldorienteeringday.com/

 

comments powered by Disqus