runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Oznam o mimoriadnom hosťovaní na preteky štafiet

  • Vytvoril: Sekcia OB
  • Dátum: 13.04.2022 10:03:03

 

Vzhľadom na aktuálnosť mimoriadneho hosťovania v pretekoch štafiet a otázky z praxe k tomuto inštitútu zverejňuje SOB  upresnenie ku tomuto druhu hosťovania. Tento oznam je doplnením Vykonávacích predpisov k OB na rok 2022 v súlade s ich článkom D7.

Prestupový poriadok v čl. 19 umožňuje pretekárom štartovať aj za iný klub na pretekoch štafiet za použitia inštitútu mimoriadneho hosťovania:

Čl. 19 Zvláštnym prípadom je mimoriadne hosťovanie. Mimoriadne hosťovanie sa uplatňuje výlučne pre preteky štafiet a jeho podmienky sú upravené v aktuálnych vykonávacích predpisoch vydaných pre príslušný druh orientačných športov príslušnou sekciou SZOŠ.

Ostatné ustanovenia článkov 13-18 sa dajú primerane použiť aj v prípade mimoriadneho hosťovania. 

Pri mimoriadnom hosťovaní SOB zohľadňuje nasledovné princípy:
- nie je možné mimoriadne hosťovanie využívať na špekulatívne zvýšenie sily štafety bez ohľadu na možnosť zostaviť štafetu vo vlastnom klube
- umožniť mimoriadne hosťovanie ak pretekár vo vlastnom klube nemá možnosť zostaviť relevantnú štafetu, čím sa zvýši početnosť a konkurencieschopnosť štartového poľa

- potrebný je súhlas zástupcu vysielajúceho klubu aj toho, v ktorom má byť hosťovanie

Žiadosti je potrebné poslať na sekciaob@orienteering.sk spolu so súhlasom zástupcov oboch dotknutých klubov, SOB si vyhradzuje lehotu 10 dní na posúdenie žiadostí. Schválenie hosťovania je podmienené zaplatením poplatku 10,00 eur na účet  IBAN: SK81 1100 0000 0026 2183 8139.

Doteraz nahlásené a schválené mimoriadne hosťovania na preteky MSR šprintových štafiet 2022:

Ela Sedíleková z HBB do FBA
Jakub Dekrét z EBB do HBB

comments powered by Disqus