runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Oznam komisie rozhodcov

  • Vytvoril: Martin Václavík
  • Dátum: 16.03.2015 12:01:59

Komisia rozhodcov oznamuje pretekárom, že od roku 2015 bude možné, aby hlavný rozhodca v prípade problémov súvisiacich s technickým zlyhaním, ukradnutím alebo zlým postavením (resp. nepostavením) kontrolného stanovišťa uplatnil technické riešenie, ktoré bude spočívať vo vyradení dotknutých medzičasov z výsledkov danej kategórie a nemusel výsledky takejto kategórie anulovať. Komisia rozhodcov pripraví v krátkom čase materiál pre rozhodcov, ktorý bude obsahovať modelové situácie a spôsoby, ako ich bude možné riešiť.

Základnou myšlienkou tejto zmeny je snaha o ochranu pretekára, nie organizátora. Nehľadáme riešenia na zakrývanie problémov, ale hľadáme riešenia keď problémy nastanú a ktoré umožňuje systém SportIdent.

Zostáva plne v kompetencii hlavného rozhodcu, či a ktoré z možných technických riešení použije. Preto je potrebná  zmena zmýšľania pretekárov. Ak som presvedčený, že som na správnom  mieste, ale kontrola tam z akýchkoľvek dôvodov nie je (či už bola ukradnutá, nepostavená, postavená na zlom mieste), tak je potrebné vždy pretekať až do konca (nie preteky vzdávať, nie ich dobehnúť v tréningovom tempe).

comments powered by Disqus