runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Oslavujeme 4. miesto Filipa Jančíka v ŠPRINTE!

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 02.07.2024 17:41:37

Juniorské majstrovstvá sveta - Plzeň, ČR

 

Len pred 9 dňami vyhral Filip Jančík šprint na Dorasteneckých majstrovstvách Európy a dnes už znovu siahal na medailu na svetovom šampionáte juniorov. Zlato nakoniec vyhral Švajčiar Matthieu Buehrer, na ktorého Filip stratil v cieli iba 5 sekúnd. A len 1 sekunda mu chýbala na bronzovú priečku. Filip podal výborný fyzický aj mapový výkon, nezaváhal ani pri voľbách postupov. Je to ďalší úžasný výsledok pre vekom dorastenca, ktorý má pred sebou ešte 2 Juniorské majstrovstvá sveta. GRATULUJEME! Vyhlásenie výsledkov bude až zajtra, fotku z vyhlásenia doplníme.

 

 

Druhé najlepšie umiestnenie z výpravy dosiahol na 51. mieste Tomas Kasza so stratou 1:34. Matej Balogh skončil 81. a Filip Bukovác 105. z celkového počtu 171 štartujúcich.

V juniorkách sa Barbora Zelníková umiestnila na 116. mieste zo 153 štartujúcich. Rebecca Herna bohužiaľ zo zdravotných dôvodov na štart nenastúpila.

 

Celkové výsledky, medzičasy a GPS tracking si môžete pozrieť tu: https://orienteering.sport/event/junior-world-orienteering-championships-2/sprint/

 

Zajtrajšia DLHÁ TRAŤ v kopcovitom teréne bude mať aj dlhý čas štartu. Začína už od 9:00 a posledný junior vyštartuje o 14:40. Na konečné výsledky si teda počkáme cca do 16:00. Časť terénu je detailná: erózne rokliny, pozostatky ťažby alebo vojenskej činnosti. Les je prevažne ihličnatý, v niektorých častiach s väčším počtom rúbanísk. Na kopcoch sú skaly. Miestami priebežnosť spomaľujú húštiny, podrast alebo skalnatý povrch.

Juniorky čaká trať v dĺžke 9,6km s prevýšením 480m a 16 kontrolami. Juniori budú bojovať o medaile na trati dlhej 11,5km s prevýšením 560m a 19 kontrolami. Očakávaný čas víťazov obidvoch kategórii je  70 minút.

 

Štartovka, GPS traking a online výsledky nájdete neskôr tu: https://orienteering.sport/event/junior-world-orienteering-championships-2/long/

 

Všetky pretekové disciplíny môžete sledovať online s anglickým komentárom cez https://tv.orienteering.sport . Prenos je však platený. Všetci pretekári budú mať GPS tracking.

 

Našim pretekárom prajeme veľa šťastia a čo najlepšie umiestnenie!

comments powered by Disqus