runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Mužská štafeta v TOP 10. na Majstrovstvách Európy

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 20.08.2024 18:55:27

Záverečnými pretekmi na Majstrovstvách Európy v Maďarsku boli štafety, ktoré prebiehali v kopcovitom teréne s občasným výskytom kameňov a teda sa výrazne líšil od predchádzajúcich disciplín.

 

Naša mužská štafeta bežala v rovnakom zložení a v poradí ako na Majstrovstvách sveta akademikov a znovu predviedla výborný výkon a aj výsledok. V redukovanom poradí si Daniel Pompura, Jakub ChupekAdam Jonáš vybehli 10. miesto. GRATULUJEME! 

 

 

 

 

Redukované poradie znamená, že z každej krajiny sa do oficiálnych výsledkov počíta iba jedna najrýchlejšia štafeta, aj keď ich mohlo vyštartovať viac.

 

Na 1. úseku sa štafety neroztrhali a na predávku dobehol v 50 sekundách až 13-členný balík. V ňom bol aj Daniel Pompura na 8. mieste v redukovanom poradí na 8. mieste so stratou iba 25 sekúnd na prvého Ruslana Glibova z Ukrajiny.  Na 2. úseku sa rozostupy medzi štafetami zväčšili a Jakub Chupek dobehol na 9. mieste v redukovanom poradí. Adam Jonáš na 3. úseku podal rovnako dobrý výkon a môžeme sa tak tešiť z ďalšieho úspechu tejto sezóny.

 

Výsledky, medzičasy a postupy si môžete pozrieť tu:

https://orienteering.sport/event/european-orienteering-championships-2/relay/

 

comments powered by Disqus