runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

MS juniorov v Orientačnom behu

  • Vytvoril: Štefan Šurgan
  • Dátum: 03.07.2019 13:39:00

Séria vrcholných podujatí v orientačných športoch bude pokračovať
od 6. do 13. 7. 2019 Majstrovstvami Sveta juniorov v Orientačnom behu v dánskom Silkeborgu. Úvodnou disciplínou budú v nedeľu preteky v šprinte. V pondelok sa pobeží dlhá trať. Po dni voľna bude v stredu následovať kvalifikácia na strednej trati a vo štvrtok jej finále. Záverečnou disciplínou majstrovstiev budú v piatok preteky štafiet. Slovensko bude reprezentovať 11 pretekárov.


V junioroch to budú Jakub Dekrét, Jakub Chupek, Tobiáš Goldschmidt, Adam Jonáš, Medard Féder a Matúš Šimo. V juniorkách Tereza Šmelíková, Tereza Miklušová, Ľuboslava Weissová, Tamara Miklušová a Dorota Šmelíková. 

Jakub Dekrét nastúpi iba v pretekoch na dlhej trati a v štafetách. Ostatní pretekári pobežia všetky disciplíny. Šiesti členovia nášho tímu sú vekom ešte dorastenci a ich úlohou bude hlavne zbierať cenné skúsenosti. Pre štyroch účastníkov to bude naopak posledný juniorský šampionát. Odhadovať naše šance na umiestnenia je veľmi zložité. Konkurencia je veľmi kvalitná, široká a vyrovnaná. Každá mapová chyba, či zaváhanie bude znamenať vyrazný posun dole výsledkovou listinou. Prihlásených je 41 krajín. V kategórii juniorov bude štartovať 181 pretekárov a v kategórii junoriek 162.

Slovenská výprava sa už dnes presúva do Prahy, odkiaľ sa zajtra dopoludnia prepraví letecky do Billundu, a následne prenajatými autami do centra pretekov v Silkeborgu. Pred začatím oficiálneho programu majstrovstiev stihneme absolvovať dva ľahké mapové tréningy na zoznámenie s miestnymi terénmi. Jeden šprintový vo štvrtok podvečer, a jeden lesný v piatok počas dňa. 


 

 

 

comments powered by Disqus