runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Juniorské majstrovstvá sveta – Middle a zajtrajšie štafety

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 05.07.2024 17:58:07

V dnešnej Middle zvíťazil medzi juniormi Čech Jan Strýček v čase 25:42 a medzi juniorkami tak ako včera Češka Lucie Dittrichová za 24:12. Predpokladané časy víťazov boli v obidvoch kategóriách dodržané.

 

Z našich reprezentantov sa najviac darilo Filipovi Bukovácovi, ktorý skončil na 55. mieste. Podľa GPS trackingu neurobil žiadnu výraznú chybu, mal iba malé zaváhanie na 17. ks. Možno nezvolil ideálny postup na 8. ks, ale to ešte nevieme s istotou vyhodnotiť, keďže nie sú zverejnené medzičasy.

Iba 3 miesta za ním skončil Tomáš Kasza, ktorý si nebol istý v dohľadávke na 4. ks, no zvyšok trate išiel dobre a postupne sa zlepšil zo 118. miesta na prvom medzičase na 58. miesto v cieli.  

Batej Balogh mal veľmi nepresný GPS tracking, takže je ťažšie zhodnotiť jeho mapový priebeh. Viditeľná je iba jeho chybná voľba obiehačkou na 14. ks, kde sa prepadol cca o 10 miest a v cieli ho klasifikovali na 101. mieste.

Filipovi Jančíkovi tieto preteky mapovo vôbec nevyšli a skončil 150. zo 172 štartujúcich.

 

V juniorkách Rebecca Herna neurobila žiadnu výraznú chybu a skončila na 81. mieste. Barbora Zelníková začala dobre, no urobila chybu v dohľadávke na 5. ks a aj v závere na predzberku a dobehla na 106. mieste zo 155 pretekárok. Dnes bolo až 13 pretekárok diskvalifikovaných z dôvodu zle orazenej kontroly.

 

Celkové výsledky, medzičasy a GPS tracking si môžete pozrieť tu: https://orienteering.sport/event/junior-world-orienteering-championships-2/middle/

 

Poslednou disciplínou majstrovstiev sú zajtrajšie 3-členné lesné ŠTAFETY. Juniori vyštartujú o 9:00 a juniorky až po dobehnutí najrýchlejších juniorov o 11:00.

 

Juniorky čaká trať v dĺžke 5,5 km s prevýšením 110 m a 13-14 kontrolami. Juniori budú bojovať o medaile na trati dlhej 6,5 km s prevýšením 140 m a 18-20 kontrolami. Očakávaný čas víťazov obidvoch štafiet je 105 minút.

 

Cieľová aréna je rovnako ako na Middle na futbalovom ihrisku v obci Dobříč a teda aj popis terénu je rovnaký ako na Middle. Terén je mierne kopcovitý až rovinatý v nadmorskej výške 350 - 500 m n. Časť terénu je detailný: erózne žľaby, pozostatky ťažby. Les je prevažne ihličnatý les (smrek, borovica) a viditeľnosť a priebežnosť sú väčšinou veľmi dobré. V teréne je veľa ciest.

 

Štafeta našich juniorov pobeží v zložení: Tomáš Kasza, Filip Bukovác, Filip Jančík.

Štafeta junioriek štartovať nebude, keďže na majstrovstvách máme iba 2 juniorky. Barbora Zelníková pobeží MIX štafetu s Maďarkami a Matej Balogh MIX štafetu s Nemcami. Tieto štafety sa nebudú zverejnené v poradí v oficiálnych výsledkoch. Rebecca Herna zo zdravotných dôvodov nenastúpi.

 

Celú štartovku, GPS traking a online výsledky nájdete tu: https://orienteering.sport/event/junior-world-orienteering-championships-2/relay/

 

Všetky pretekové disciplíny môžete sledovať online s anglickým komentárom cez https://tv.orienteering.sport . Prenos je však platený. Všetci pretekári budú mať GPS tracking.

Na fotke časť trate Middle - juniori

 

comments powered by Disqus