runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Juniorské majstrovstvá sveta - Dlhá trať

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 03.07.2024 18:12:37

Dnes pretekali juniori a juniorky na dlhej trati (LONG). V junioroch zvíťazil tak ako včera Švajčiar Matthieu Buehrer v čase 75:06 a v juniorkách Češka Lucie Dittrichova za 74:48. Predpokladané časy víťazov boli teda v obidvoch kategóriách prekročené o 5 minút.

 

Z našich reprezentantov najvyššie skončil znovu Filip Jančík, ktorý je fyzicky excelentne pripravený a na prvej rádiovej kontrole po cca 30 minútach bol na priebežnom 5 mieste. No neskôr sa nevyhol veľkej chybe na 6. kontrolu a v cieli ho klasifikovali na 40. mieste.

Iba 5 miest za ním skončil Filip Bukovác, ktorého nezlomila chyba hneď na 1. kontrolu a bojoval až do konca. V zložitej skalnej časti na kopci sa nevyhol zaváhaniu na 9.ks a postup na 14.ks asi nebol ideálny, ale zvyšok trate sa posúval dopredu a pripisuje si svoje zatiaľ najlepšie umiestnenie na podujatí – 45. miesto.

 

Tomáš Kasza urobil rovnako chybu na 1. kontrolu, ale zvyšok trate už išiel podľa GPS trackingu mapovo bezchyby a postupne si zlepšoval svoj výsledok na konečné 71. miesto. Matej Balogh podľa GPS trackingu neurobil žiadnu výraznejšiu chybu v dohľadávke alebo vo voľbe postupov a skončil na 97. mieste zo 165 štartujúcih.

 

V juniorkách aj s miernym zdravotným hendikepom nastúpila na šprinte neštartujúca Rebecca Herna. Veľkú chybu urobila na dlhom postupe na 2. ks, zvyšok až do cieľa išla dobre a dobehla na 68. mieste. Rovnako Barbora Zelníková nezvolila ideálny postup na 2. ks , ale zvyšok trate prebehla bez chýb a pripisuje si 77. miesto zo 142 štartujúcich.

 

V dnešný podvečer sa ešte uskutoční medailový ceremoniál aj za Šprint, kde vyhlásia na 4. mieste Filipa Jančíka. Budeme tlieskať na diaľku a tešíme sa na fotky.

 

 

Celkové výsledky, medzičasy a GPS tracking si môžete pozrieť tu: https://orienteering.sport/event/junior-world-orienteering-championships-2/long/

 

Zajtraj čaká pretekárov oddych a voľný deň, prípadne sa pôjdu prebehnúť na modelový tréning na middle a štafety.

 

comments powered by Disqus