runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Filip Jančík má ZLATO z EYOC 2024!

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 23.06.2024 18:37:48

Šprint bol druhou disciplínou na Európskom šampionáte dorastencov. Filip Jančík potvrdil, že po minuloročnom 2. mieste patrí medzi top špičku v šprinte a dobehol si pre titul Majstra Európy dorastencov.

 

Filip štartoval medzi poslednými pretekármi vo svojej kategórii. Bežal od začiatku veľmi dobre a v cca polovici trate sa pohyboval na priebežnom 2. mieste s minimálnou stratou 3 sekundy na Švajčiara Lukasa Gassera. Záverečný úsek bol technický náročnejší, ale Filip ho zvládol excelentne a v cieli bol prvý s náskokom až 23 sekúnd. Trať v dĺžke 3,1km s prevýšením 40m zvládol za 11:45. Našťastie už nemusel dlho čakať na dobeh posledných pretekárov a čoskoro sa tešil z titulu. Bol to naozaj veľký zážitok pre každého fanúšika, ktorý sledoval jeho medzičasy online a live prenos z pretekov.

V rovnakej kategórii M18 si veľmi slušný výsledok vybehli aj Tomáš Syrový – 29. miesto a Matej Balogh – 32. miesto. Danielovi Šmelíkovi sa nevydaril úvod trate a postupne sa vytiahol na 64. miesto. Celkovo vyštartovalo 112 pretekárov.

 

Druhý najlepší výsledok z našej výpravy vybojovala Maja Volková v kategórii mladších dorasteniek W 16, keď dobehla na výbornom 16. mieste. Víťazkou sa stala tak ako včera Mira Werder zo Švajčiarska. Zina Mačajová  skončila 80. a Ema Jonášová 85. z 91 pretekárok.

 

V kategórii mladších dorastencov M16 nastala zaujímavá situácia, keď bolo z dôvodu chybného razenia kontroly diskvalifikovaných až 24 pretekárov. Najlepší čas, rovných 11:00, dosiahol Simon Calandry z Francúzska. Všetci naši pretekári si zlepšili včerajšie umiestnenie. Ján Dokupil sa zmestil do polovice štartového poľa a skončil na zdieľanom 49. mieste, Michal Marko bol iba 2 sekundy a 2 miesta za ním 52. a Samuel Micháč 64. z celkového počtu 100 pretekárov.

 

Celkové výsledky a GPS záznamy niektorých pretekárov si môžete pozrieť na webe pretekov: https://eyoc2024.pl/live.html

 

Zajtra, 24.06.2024 sú na programe ŠTAFETY. Prví o 10:00 vyštartujú starší dorastenci M18, o 10:05  staršie dorastenky W18, o 10:10 mladší dorastenci M16 a posledné sa do lesa vydajú mladšie dorastenky W16.

Trate s dĺžkou 4,4km – 5,9 km povedú troma druhmi lesa. Prvá časť je polootvorený zmiešaný les so slušnou priebežnosťou a obmedzenou viditeľnosťou, druhá časť je hustý les s obmedzenou priebežnosťou a tretia je typický bukový les s dobrou priebežnosťou a viditeľnosťou.

 

Štartové listiny aj priebežné výsledky nájdete v priebehu zajtrajška na webe pretekov: https://eyoc2024.pl/live.html

 

Na fotke Filip Jančík počas medailového ceremoniálu. 

Viac fotiek na FB stránke SZOŠ: https://www.facebook.com/orientacnybeh

comments powered by Disqus